Владимир Путин и Сергей Шойгу. Снимка: БТА
fallback

Руският президент Владимир Путин разпореди на министерството на отбраната да проведе внезапна комплексна проверка на бойната готовност на войските в Западния и Централния военен окръг, предадоха ИТАР-ТАСС и Ройтерс.

"Според разпореждането на президента на Руската федерация днес в 14.00 часа (10.00 ч. по Гринуич) внезапно са вдигнати под тревога войските от Западния военен окръг, както и воинските части, дислоцирани на негова територия, Втора армия на Централния военен окръг, командванията на Аерокосмическата отбрана, въздушно-десантните войски, стратегическата и военно-транспортната авиация", заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу на заседание в министерството.

През 2013 г. по поръчение на руския президент бяха проведени 6 внезапни комплексни проверки на бойната готовност на руските въоръжени сили, припомня ИТАР-ТАСС. Както Путин заяви през декември 2013 г. на заседание на министерството на отбраната, "те за първи път обхванаха подразделенията от практически всички видове войски и родове въоръжени сили на цялата територия на страната, като в отделни случаи се проверяваха програмите за взаимодействие на армията с федералните и регионалните органи на изпълнителната власт".

Според Путин "проверките са показали състоянието на войските и са позволили реално да се оцени способността им да решават не предварително известни, а внезапно възникнали задачи", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

157

край

преди 10 години

Армиите се вдигат ПО тревога не ПОД или НАД тревога.

156

Макс

преди 10 години

До АнонименТези сега с шепи ще ддават на украинците сигурно,а? Малко по-сериозно пич!

155

Анонимен

преди 10 години

Той и Наакашвили беше похарчил 3 милярда и се въоръжи с модерно натовско оръжие + натовски експерти и си мислеше, че ще унижи руснаците, и че ще почне вълна от сепаратизъм, но не стана така като го плануваше. Модерното му натовско ПВО клекна с 1 излитане на су-34 и после ги поливаха като картофена нива за колорадски бръмбари. Холивуд любителите ги чаката неприятни изненади.

fallback