Андрий Клюев. Снимка: архив, Reuters
fallback

Бившият шеф на президентската администрация на Украйна Андрий Клюев, който според новите украински власти се укрива заедно със сваления президент Виктор Янукович, е прострелян в крака, съобщи говорителят му Артьом Петренко, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата

Петренко заяви, че "доверен източник" му казал, че по Клюев било стреляно два пъти и той бил ранен, но животът му не бил в опасност.

Петренко уточни, че не е разговарял със самия Клюев и не знае къде е той. Той добави, че не му е известно дали Клюев е с Янукович, който в петък избяга от Киев и е издирван от украинските власти по обвинения в убийство.

По-рано днес украинската агенция УНИАН съобщи, че Андрий Клюев е подал оставка.

Както заявил самият Клюев пред УНИАН, той доброволно написал молбата си за оставка и се срещнал с Виктор Янукович в Крим, за да му я връчи лично.

Клюев посочил също, че бил "фактически отстранен от приемането на всякакви решения по уреждането на конфликта и не знаел за подготвяния силов сценарий", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 10 години

То се видя,че украинците сами не могат да се управляват. Ами да вземе ООН да ги даде на Русия. Руснаците ще ги управляват с желязна ръка. Хора ще ги направят накрая.

26

Анонимен

преди 10 години

До До 10Българи,отколя ни с ти бити!Нямати жалост до хората!Вий жалку за бандит?Руските тел.канали ще ва научат...

25

Анонимен

преди 10 години

До ХА-ХА-ХА !Приберете вашти ворови!За Украину не беспокойтесь-сами разбермся.Слава Украине!Героям слава!

fallback