Обвиненият в масови убйства Виктор Янукович. Снимка БТА
fallback

Бившият президент на Украйна Виктор Янукович е обявен за издирване по подозрение в умишлено масово убийство, предаде ИТАР-ТАСС.

Киевски районен съд разпореди задържането му, обяви Олег Махницки, изпълняващ длъжността главен прокурор на Украйна. "Той е обявен за издирване. Обвинението е масово убийство при утежняващи вината обстоятелства", обясни Махницки.

Oще по темата

Назначението на Махницки за и.д. главен прокурор беше подписано днес от и.д. президента на Украйна Олександър
 Турчинов, който започна да подписва приетите от Върховната Рада документи.

На сайта, който работи отново след тридневно прекъсване, се появиха укази за назначението на Махницки, уволнението на началника на държавната сигурност и освобождаване от длъжност на съветниците на бившия президент Янукович. Преди това сайтът публикува два документа, засягащи възлагането на президентските правомощия на председателя на Върховната Рада Олександър Турчинов. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 10 години

117 а КАКВО прави Асад вече три години , диктаторите са едни и същи , само че Янкулович беше с много малко стаж , готвеше да управккява под крилото на Москва до гроб , но кота му мина път . А може да се окаже че наистна е управлявал до гроб . Някой збае ли къде , ами ако са го ликвидирали Кремълските му господари , те знаят сус сигурност къде е и или го пазят зада го извадят като жокер или са го терминирали като ненужен или по скоро като опасен ако се разприказва ,

71

оа

преди 10 години

много *** и скалъпена работа и не знам дали нормален човек би се хванал на тази подла история!!!Президент да издаде заповед за убиването на граждани който са от опозицията!!!едва ли има политик на света който да е толкова *** за да не разбере че това ще му е краят!!!Е аз така и не разбрах той по какво може да бъде съден идва ли има някой който да напише на лис хартия "Избивайте хората"!!!Кой би направил такова политическо самоубийство?Е радвам че искат от европа не 15 а 35 милиарда който нямат!

70

.....

преди 10 години

Прекрасна новина!Да го търсят в канализацията, там където беше Муамара :) Социалистическите плъхове завършват по един и същи начин навсякъде.

fallback