Юлия Тимошенко. Снимка: БТА

Украинският опозиционен водач Юлия Тимошенко получи подкрепа днес от канцлера на Германия Ангела Меркел в телефонен разговор между тях, съобщи пресслужбата на Тимошенко, цитирана от Ройтерс.

В изявлението се посочва, че Меркел е поздравила Тимошенко за освобождаването й и е изразила увереност, че завръщането й в украинската политика ще бъде един от основните фактори за стабилизиране на ситуацията в Украйна.

Още по темата
Според думите на канцлера връщането на бившия премиер на Украйна в политическия живот ще допринесе за запазване на единството на бившата съветска република и ще й помогне по пътя към европейските реформи.

Тимошенко ще се срещне в най-скоро време с Меркел, съобщи в комюнике нейната партия "Баткившчина", цитирана от Франс прес. Тя е разговаряла днес по телефона и с еврокомисаря по разширяването и политиката на добросъседство Щефан Фюле, както и с американските сенатори Джон Маккейн, Ричард Дърбин и Крис
Мърфи, посочва пресслужбата на "Баткившчина", цитирана от ИТАР-ТАСС.

Депутатът от "Баткившчина" Серхий Соболев от своя страна заяви, че няма да се разглежда кандидатурата на Тимошенко за поста министър-председател, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase