Снимка: БТА
fallback

Броят на убитите в Киев от началото на размириците в украинската столица във вторник достигна 77, съобщи рано тази сутрин министерството на здравеопазването, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Oще по темата
Предишните данни на ведомството бяха за 75 загинали. Пострадали са 577 души. 369 от тях са потърсили медицинска помощ.

През последното денонощие са пострадали 132 души. 82 от тях са били откарани в болница.

Върховната рада на Украйна ще разгледа днес въпроса за връщане към конституцията от 2004 г., ограничаваща правата на президента в полза на парламента, заяви по-рано за украинската телевизия заместник-председателят на Радата Руслан Кошулински, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Кошулински каза също, че днес парламентът ще обсъди и въпроса за създаването на техническо правителство в Украйна. Това беше потвърдено и от депутата от опозиционната партия "Баткившчина" Сергей Соболев. "Ние сме готови да съставим правителство след връщане към конституцията от 2004 г.", заяви той.

"Вече събрахме 150 подписа, необходими за уволнението на главния прокурор Виктор Пшонка", добави опозиционният представител.

Украинските депутати ще се съберат на пленарно заседание в 10.00 часа днес, след като късно снощи парламентът взе решение да работи в пленарен режим до "решаването на политическата криза в страната".

(БTA)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 10 години

66Там всем рулят евреи как с той так и с другой стороны, две стороны одной медали. Когда два славянина деруться -выигрывает еврей! Вот и вся правда майдана и Москвы 93-го, и Питера 1917-го.

51

Анонимен

преди 10 години

Горките украинци - от една страна им точат лиги "европейско" настроени ционистки отпадъци, а от друга ком(онанисти)-путинистически ***. Вътрешно вилнеят платени провокаторски движения и в крайна сметка брат-брат убива за чужди интереси.Много жалко

50

Анонимен

преди 10 години

ДА ИМ Е ЧЕСТИТО НА УКРАЙНЦИТЕ..ЯКО ЩЕ ИМ ГО ОТЦЕПЯТ ..БЕЗ ВЕЗЕЛИНЧЕ----ШЕПА ПЛАТЕНИ *** СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА.....ЧЕСТИТО ...И БОГ ДА ВИ Е НА ПОМОЩ..ДНЕС 50 МИЛИОНА ,СЛЕД 5 ГОДИНИ....40 МИЛИОНА....!!!!

fallback