Снимка: Reuters
fallback

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на Украйна Павел Лебедев е издал заповед в Киев да бъде изпратена 25-а въздушно-десантна бригада от Днепропетровск. Това каза Лебедев пред ИТАР-ТАСС.

Oще по темата
„Да, издадох такава заповед. За усилване на охраната на базите, в които се съхранява бойно оръжие“, заяви Лебедев. Той обаче отказа да отговори на въпроса дали армията ще бъде използвана за разпръсване на протестиращите.

И.д. началник на пресслужбата на министерството на отбраната на Украйна полковник Александър Мотузяник потвърди, че подразделения на въоръжените сили на Украйна предприемат мерки за охрана на оръжейните складове. Той се позова на съобщение на сайта на министерството за предприеманите мерки в тази насока.

„Във връзка с изострянето на обществено-политическата ситуация в страната с цел недопускане на кражби на оръжие, боеприпаси и друго военно имущество в момента въоръжените сили на Украйна провеждат мероприятия по засилване на охраната на военните арсенали, базите, складовете и другите военни обекти – се посочва в съобщението. - Личният състав на охраната се планира да бъде подсилен от военнослужещи от съединенията и частите от високомобилните десантни войски“.

От пресслужбата на министерството на отбраната подчертават, че „информацията за предислоциране на части и подразделения на въоръжените сили на Украйна за силово разпръсване на протестиращите в Киев не отговарят на действителността“.

Източник от министерството на отбраната съобщи, че към Киев ще се насочи и 79-и Николаевски авиотранспортен полк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Анонимен

преди 10 години

Положението отива към гражданска война, а Кличко затихна след като разбра как е бил употребен за разпада на собствената си страна. Дано си струваха парите Витали...

118

Анонимен

преди 10 години

Същото стана в Либия и Сирия, опитаха се и в Турция както и у нас. И навсякъде могат да се видят дългите ръце на организации като Отворено общество и подобни, вливащи тлъсти суми на лидерите на "протестиращите". Оръжия, каски, газови маски... какви са тия граждани бе?

117

Анонимен

преди 10 години

Това ако беше в USA или EU щяха да ги застрелят като кучета, и никой нямаше да посмее да каже нищо

fallback