Снимка: Reuters

Общ преглед

 

Сътрудниците на правоохранителните органи на Украйна не използват огнестрелно оръжие, за да предотвратят безпорядъка в Киев, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение на украинското министерство на вътрешните работи.

"По време на осигуряването на обществения ред и локализирането на масовите безредици в центъра на Киев сътрудниците на милицията и военнослужещите от вътрешните войски на министерството на вътрешните работи на Украйна не използват огнестрелно оръжие", се посочва в текста на изявлението.

В него се допълва, че като се вземе предвид естеството на раните на загиналите цивилни и характеристиките на оръжието, което е било конфискувано, може да се предположи, че телесните повреди са били причинени от особено агресивни протестиращи.

Още по темата
Отговорността за подпалването на Дома на профсъюзите в Киев е на активисти от движението "Десен сектор", допълва украинското вътрешно министерство.

От пожара са спасени 41 души, а 7 са приети в болница.

Според вътрешното министерство подпалването, извършено от злонамерени лица, целяло да бъдат прикрити следите от незаконна дейност и наличието в сградата на оръжие и взривни вещества. Пламъците от пожара обхванаха и съседния търговски център "Глобус".

Военни от вътрешните войски направиха опит да се приближат до площад "Независимост" в центъра на Киев.

Активисти от опозицията се готвят да влязат в стълкновение с правоохранителните органи, като започнаха да носят коктейли Молотов и камъни, съобщиха местни телевизии.

До сблъсък така и не се стигна, тъй като колоната от военнослужещите заобиколи площада и излезе на съседната улица "Михайловски". Протестиращите смятат, че бойци от специалните части "Беркут" и военните от вътрешните войски планират да обкръжат от всички страни площада до неговото окончателно прочистване, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар