Снимка: архив Ройтерс

Провокирана от събитията в родината си, млада украинка отправи призив за помощ към света с видеоклип, заснет на Евромайдана.

В клипа момичето посочва, че има една причина хората в Украйна да излизат по улиците и това е желанието им да се освободят от диктатурата, да бъдат свободни от политиците, работещи само за себе си.

По думите на украинката властите са готови „да стрелят, да бият, да раняват хората“ и това е с единствената цел да запазят властта и парите си.

„Искам хората, които са тук, които са смели и достойни, да имат нормален живот. Ние сме цивилизовани, но правителството ни е варварско“, гласи коментарът във видеото.

Емоционалното обръщение бързо заля социалните мрежи и предизвика вълна от призиви във Facebook и Twitter за международна помощ в подкрепа на протестиращите в Украйна.

Младата жена има прост призив към света – „споделяйте и говорете, преди да е станало прекалено късно“.

„Знам, че може би още утре няма да имаме телефони, няма да имаме интернет връзка и ще останем сами тук. И може би полицаите ще ни убият един по един, когато настъпи тъмнината. Затова ви моля сега да ни помогнете“, казва тя.

По думите на украинката демонстрантите носят свободата в сърцата и умовете си и искат такава да има и в страната.

Жената посочва, че начинът да се помогне е чрез разказването на тази история, споделянето на видеоклипа и разговорите със семействата и правителствата.

Още за самия клип можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase