Снимка: БТА
fallback

Миналия петък Митническият съюз /Русия, Беларус, Казахстан/ обяви, че по силата на транспонирана в техническия му регламент наредба на практика се забраняват производството, вносът и продажбата на синтетични дантелени гащи в страните членки. В някои от тези страни това породи по-енергични протести, отколкото срещу нарушенията на човешките права в този район, отбелязва италианският в. "Република".

В една от тези демонстрации, състояла се в Алмати, столицата на Казахстан, жени развяваха дантелени гащи и скандираха антиправителствени лозунги. Наложи се намесата на милицията и бяха арестувани седем демонстрантки.

Протести в защита на синтетичното дантелено бельо се подготвят и в руската столица Москва. Там пазарът на бельо като цяло бележи непрестанен растеж и носи приходи от 6 милиарда евро.

Според регламента на Митническия съюз материите, от които се произвеждат синтетичните дантелени гащи, могат да предизвикат алергии, дерматит и инфекции.

Забраната се отнася за всички синтетични фибри, съдържащи над 85 процента полиамид и които не осигуряват над 6 процента хигроскопичност, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 10 години

До Шоп: Прочетох коментара Ви.Това не е прпаганда господине.Тепърва ще излиза информация за пропагандата от двете страни-Русия и Запада.Господинът е прав за така поднесената информация.Това наистина е фотомонтаж.В днешно време се води модерна медийна война(Слава Богу,че не е с оръжие),но може да нанесе в някои случаи и по-големи поражения.Само да поясня,че съм абсолютен българофил.Мисля,че трябва да сме обективни.Ако сте прочели написаното-благодаря и бъдете здрав.

2

Шоп

преди 10 години

До ИванДвойният *** не е фотомонтаж, недей използва намалението да си пробутваш путлеристката пропаганда.

1

Иван

преди 10 години

Поредната дезинформация. Забраната се отнася използване на материи, не притежаващи стандартно ниво на хигроскопичност. Такава забрана има и в ЕС. Задържането на влага по повърхността на дрехата, допираща тялото, води до развитие на бактерии и е опасно за здравето.Но пропагандата срещу Русия продължава. Например колко разбраха, че "двойния ***" в олимпийското градче в Сочи е фотомонтаж.

fallback