Снимка: Reuters
fallback

Украинските власти спряха движението на метрото в Киев, а части на милицията за борба с безредици се приближават към площад "Независимост" - център на антиправителствените протести от близо три месеца, предаде Франс прес.

Всички станции на метрото са затворени, заяви говорителка на киевското метро.

Oще по темата

Пътната полиция е блокирала входните артерии на Киев. От три-четири ленти е отворена една, пътните полицаи спират автобусите, камионите, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки телевизия.

В улиците около площад "Независимост" се забелязват командоси от специалните части "Беркут". Демонстрантите укрепват барикадите и събират павета.

Жените и децата да напуснат Майдана в центъра на Киев, призова опозиционният лидер Виталий Кличко, цитиран от Франс прес. "Молим жените и децата да напуснат Майдана. Не можем да изключим нападение на силите на реда", заяви той пред протестиращите, събрали се в центъра на Киев, докато изтичаше срокът на поставения от властите ултиматум.

"Призоваваме президента и силите на сигурност да сложат край на насилието и конфронтацията", добави лидерът на опозиционната партия "УДАР", цитиран от Ройтерс.

В масовите прояви на насилие в Киев са загинали петима цивилни, заяви говорителка на милицията без повече подробности.

Лидерите на опозицията носят лична отговорност за новото изостряне на противопоставянето, а действията им поставят под заплаха гражданския мир и бъдещето на Украйна. Това заяви украинският и.д. министър на правосъдието Елена Лукаш, цитирана от ИТАР-ТАСС.

 "Протестът, който вчера бе обявен от опозицията като мирна акция, започна днес като открито противопоставяне с екстремисти. Опозицията пренебрегна призивите на президента и лидерите на ЕС, САЩ и Русия за мирно решаване на конфликта", каза Лукаш. Тя добави, че работната група по търсене на изход от политическата криза в Украйна настоява за прекратяване на ескалацията на конфликта и въоръженото противопоставяне и призовава за незабавни преговори.

Полковник от милицията каза в предаване на живо по парламентарния канал "Рада", че двама милиционери са били убити в днешните сблъсъци в Киев. По думите на неназования офицер единият милиционер е бил прострелян с пистолет "Макаров", а другият - с автомат "Калашников", предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Antishop

преди 10 години

"Призоваваме президента и силите на сигурност да сложат край на насилието и конфронтацията", добави лидерът на опозиционната партия "УДАР", цитиран от Ройтерс.***A vie ne se konfrontirate i ste za mir, no s Makarov, Kalshnikov i kokteil ***...

114

Шоп

преди 10 години

Най-красивото от всичко е, че навсякъде се говори на "украинськая мова", а не на поганския москальски диалект. Това е музика за ухото.

113

ТОДОР ХРИСТОВ

преди 10 години

ЛИПСВАТ ТИ ХУБАВИТЕ ХОРА СЪС КОИТО МОЖЕШ ДА ОБМЕНИШ НЯКОЯ И ДРУГА СЛАДКА ПРИКАЗКА. ПОСЕЩАВАЙ НИ ПО-ЧЕСТО ТУК И ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАШ ДОСТА ПО-ДОБРЕ ЗАЩОТО ИМА ДОСТА УНИКАТИ МЕЖДУ НАС! БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ И КАКТО ВСЕКИ ГУРБЕТЧИЯ КОГАТО ТЕ ПОДГОНИ НОСТАЛГИЯТА КОМЕНТИРАЙ КОЕТО ТЕ ВЪЛНУВА!

fallback