Снимка: архив, Reuters

Български гражданин е заподозрян за убийството на 27-годишен сърбин в Малта. Драголюб Кристич от Белград е бил прободен с нож в сърцето, пише сръбският вестник „Курир“.

Трагедията се е разиграла вчера около 2,15 ч. в жилище в малтийския залив Сейнт Пол. Кристич е бил там заедно с още един сърбин, македонец и гражданин на България. Тримата са задържани, като за убийството е заподозрян българинът, пише сръбското издание, като се позовава на източник от разследването.

След вероятно солидно почерпване между младите мъже избухнал скандал и те се сбили. „Съседите били недоволни, тъй като не можели да спят от силната музика. Хората от апартамента на последния етаж обаче не поискали да я намалят въпреки молбите на собственика на жилището. Затова никой не е чул как е станало убийството“, казаха живущи в сградата пред малтийски журналисти. Станало е ясно също така, че убитият Кристич не е живеел във въпросния апартамент, но често е ходел там – вероятно при свой приятел.

Кристич е намерен на стълбите в сградата и около него е имало много кървави следи. На мястото на трагедията полицията е открила ножа, с който е извършено убийството.

Кристич е работел като строител в Малта от октомври 2013 г., пише още сръбското издание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase