Снимка: Булфото, архив
fallback

Самолет на турската авиокомпания Пегасус, излетял от Харков /Украйна/, е бил принуден от турските военновъздушни сили да се приземи тази вечер в Истанбул след опит за отвличане от страна на украински пътник, предаде АФП, като се позовава на турските медии.

Според непотвърдени информации от турските медии украинският пътник е заплашил да взриви бомба, ако самолетът със 110 пътници на борда не се насочи към руския град Сочи, където тази вечер се откриват Зимните олимпийски игри.

Пътникът се е опитал да разбие вратата, отделяща пилотската кабина от останалата част на самолета, според информации в медиите.

След сигнал за тревога, даден от пилота, турските военновъздушни сили са наредили спешно излитане на изтребител Ф-16 , който е ескортирал самолета на компания Пегасус до Истанбул.

Самолетът се е приземил тази вечер на летище "Сабиха Гьокчен" в азиатската част на Истанбул и е бил обкръжен от сили на реда.

Екипи на полицията за борба с тероризма проверяват самолета и извършват проверка на пътниците.
Смята се, че пътникът, отправил заплахата за бомба, е консумирал алкохол. Екипажът успял да го успокои и убеди да позволи самолетът - Боинг 737-800, да се приземи в Истанбул в 18:02 местно (и българско) време, съобщава агенция Доган, цитирана от Ройтерс.

Турското министерство на транспорта потвърди в съобщение информацията за инцидента. Самолетът е приземен безопасно на истанбулското летище "Сабиха Гьокчен" и полицейски екипи извършват проверка, съобщава турският телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

9667

преди 10 години

До АнонименИ ще го храня, и ще го поя, и ще го реша! Сега ти се приска ти да си на неговото място, нали?! .. хайде, признай си! Скачай и ти в един турски самолет и ни унижавай, моля ти се!!

24

Анонимен

преди 10 години

До 9667ама ти ли ще го храниш бе *** ха ха ха то не може да се нареши щяло да храни някой

23

9667

преди 10 години

До Анонимен 24Прав си, голямо унижение за турците! И ще ни унижи още повече - ще ни накара да го приютим, храним и поим безплатно поне за 15 години!

fallback