Нелсън Мандела. Снимка: архив, Reuters
fallback

Нелсън Мандела оставя наследство, оценявано на 4,1 милиона долара (46 милиона южноафрикански ранда). Това показва неговото завещание, което бе отворено днес, предадоха световните агенции.

Мандела оставя само 1,5 милиона ранда на семейния си тръст, който осигурява средства за 30-те деца, внуци и правнуци на първия чернокож президент на Република Южна Африка (РЮА).

Oще по темата
Девет бивши членове на екипа на Нобеловия лауреат за мир и икона на борбата срещу режима на апартейд в РЮА получават по 50 000 ранда. Мандела е оставил на шест образователни институции по 100 000 ранда.

Партията на покойния президент на РЮА, който почина на 5 декември на 95-годишна възраст - Африканския национален конгрес, ще получи известна сума, за да разпространява своите принципи и да лансира политиката си на национално помирение.

Наследници на Мандела вече извличат печалби от славата на дядо си. Няколко от внуците му създадоха линия от шапки и тениски с неговия лик и с надписа "Дълъг път към свободата". Две от правнучките на Мандела, които живеят в САЩ, пък създадоха риалити шоу, наречено "Да бъдеш Мандела", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 10 години

Този ***,изпълни ролята си докато бе жив! Унищожи развитата държава ЮАР и я превърна в една бананова република! Всичко това бе дирежирано от евреите и масоните! Самият Мандела е бил член на еврейска масонска ложа! За какво мислите беше този шум около смъртта му,ще кажеш,че отново са ръзпънали на кръста Исус!? Няколко бивши президенти на САЩ плюс Обама бяха там! Това не е случайно!

27

Реформатор

преди 10 години

Мандела като президент беше назначил жена си за директор на банката и тя ако бешенаправила инвентаризация на старите диаманти и златни кюлчета и ги беше бракувала като остарели,както направиха демократите в България през 1992 година със старите златни монети в нашите трезори, само от два стари диаманта щеше мандела да присвои милиарди долари, а той чака и какво остана с пари за един нашенски коктейл

26

Tihomir1488

преди 10 години

Спестявал е в затвора ! За незнаещите : Мандела е професионален терорист обучаван от МОСАД . След програмираното падане на Апартейда почти всички печеливши отрасли са взети от евреи . Има документи и малко да се поровите ще ги откриете . Защо на погребението на един истински борец за двобода Илия Минев не дойдоха президенти , премиери и др ? Той бе по затворите 33 години и когато дойдоха Митеран и американския вице президент реакцията им бе : Това не е нашия човек и си избраха ДС

fallback