Снимка: архив Ройтерс
fallback

Северна Корея работи по подготовката за изстрелването на по-модерна балистична ракета, твърдят учени от американския университет „Джон Хопкинс“.

Те стигнали до това заключение, след като през последните два месеца са извършвали анализи на спътникови снимки.

Експертите посочват, че на полигона Сохе, който е използван за изстрелване на севернокорейски балистични ракети, се извършват дейности по разширяване и модернизация.

За това свидетелстват и извършените наскоро изпитания на нов ракетен двигател, предназначен за мобилната междуконтинентална балистична ракета KN-08.

Учените отбелязват в доклада, че разширяването на полигона ще позволи използването на „по-големи мобилни платформи за ракети, способни да поразяват цели в Североизточна Азия и САЩ“.

Освен това модернизацията на полигона означава нови възможности за изстрелване на ракети, които са с 25% по-дълги от тази, която успешно изведе в орбита изкуствен спътник на КНДР през декември 2012 г.

Подробности вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Прогрес

преди 10 години

1960 год. - България изнася за Китай 30 турбогенераторни комплекта за ВЕЦ.2013 год. България внася от Китай 3 000 т.чесън.2014 год.Северна Корея планира да изстреля по-модерна балистична ракета

18

Анонимен

преди 10 години

VIVA SOUTH KOREA !

17

хахахахаха

преди 10 години

ей,гейрберчета,тия нямат кво да ядат,трепят ги ,ранят пцетата с тях,арестуват ги,и не знам още кво,а те се увеличават като население,правят ядрени бомбе,сега и ПО-МОДЕРНА ракета-значи има и модерна-как става тва ве....що тука, с демокрацията ние не се увеличаваме,а растат ***,с геометрична прогресия,т..ур..чоля,по...маци ,и прочие....и не само ракети,ами и парно вода хахах,а и пари за танкове танкове нямаме....

fallback