Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters
fallback

Турският премиер Реджеп Таип Ердоган изнесе реч под нестандартна форма, като вместо трибуна той използва холограма, съобщава Business Insider.

Тъй като нямаше възможност да присъства на регионалното събрание на Партията на справедливостта и развитието в турския град Измир на 26 януари, той предпочете да използва новите технологии, за да се справи с всички ангажименти от натоварения си график.

За целта речта е записана предварително в т.нар. greenbox, познат като популярен метод за създаването на специални ефекти в киното. Характерното за него е, че предмет на едноцветен фон може да се наложи върху всякаква друга среда.

В своята реч турският министър-председател акцентира върху предстоящите местни избори, както и върху разследването на корупционния скандал по високите етажи на властта.

Срещата в Измир имаше за цел да представи кандидатите за кметове в областта, където Партията на справедливостта и развитието среща известни затруднения.

Ердоган не е първият политик, който ползва холограма, за да направи изявление. През 2012 г. лидерът на индийската опозиция Нарендра Моди изпрати 26 свои холограмни записа по време на кампанията си в щата Гуджарат. Според него решението показвало, че Индия е световен технологичен лидер.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Лиглина 999*

преди 10 години

Изплашени от възможността за рязка обезценка на турската лира, много български изселници и турци в южната ни съседка започнаха да откриват спестовни влогове в български банки.Колебания на лева не се очакват.Само за месец турската лира загуби близо 10 % от стойността си, а мнозина от аналитиците на Анкара предричат, че след 10 години на икономически растеж идва период на жестока криза и хаос в икономиката,банковата и социалната система в Турция! 999* бегай на юруш!

5

Лиглина 999*

преди 10 години

"Диарбекир е на път да стане една от най-големите туристически дестинации." Хахаха...да така е,цивилизованите хора от Европа да гледаме какво е в 17 век в пуешкия диарбекир,необразовани хора,забратки,шалвари,бради,миризляци,без вода и ток,недостроени къщи,без пътища,прахоляк,каманяк,неугледно,изостанало,без бъдеще и переспектива!Икономиката се срива,лирата пада,лихвите се вдигат,инвеститорите се отдръпват,пазарите се свиват,корупцията се шири,не се спазват правата на хората и малцинствата!

4

Кемал

преди 10 години

Стига сте ни занимавали с тоя мазен ***! И тоя лиглин 999* да замълчи!

fallback