fallback

Общ преглед

Президентът на Украйна Виктор Янукович обеща да създаде комисия с представители на опозицията за намиране на изход от политическата криза, съобщи опозиционният водач Виталий Кличко след среща късно снощи с държавния глава, предаде Франс прес.

"Президентът се ангажира да създаде в понеделник комисия, включваща представители на президентската администрация, на правителството и на опозицията, за да се намери изход от кризата", каза Кличко. Той се срещна с Янукович след вчерашните ожесточени сблъсъци по улиците на Киев между протестиращите и полицията.

Oще по темата

"Опасявам се от възможността да избухне гражданска война", заяви по украинската обществена телевизия Кличко, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Всеки сценарий, дори най-лошият, трябва да бъде използван, за да не се допуснат кръвопролития", каза той.

ИТАР-ТАСС посочва, че Янукович е наредил да бъде създадена работна група начело със секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана Андрей Клюев. Днес работната група трябва да се срещне с представители на опозицията.

В Киев близо до стадион "Динамо" горят автобуси и камиони на органите на реда, опожарени от протестиращите с бутилки запалителна смес, добавя ИТАР-ТАСС.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Иво

преди 10 години

За коментара посветен на голодомора.Моля поинтересувайте се от ролята[а тя сериозна]на Запада ,в тази страшна история от миналото.Инормация бол.

46

xaxo

преди 10 години

Ще Ви последва съдбата на Кадафи.Болшевики горете в ада!!!

45

Детелина

преди 10 години

Народа се надига. Никъде не искат Руснаците.

fallback