Михаил Ходорковски Снимка: БТА
fallback

Бившият руски олигарх Михаил Ходорковски е напуснал Берлин и се намира в Швейцария, съобщи за Франс прес негова говорителка.

"Мога да подтвърдя, че Ходорковски пристигна с влак в Базел. Целта на визитата му е частна: той и жена му придружават двамата си синове обратно в училището им в Швейцария, съобщи за ИТАР-ТАСС по телефона представителка на швейцарската агенция за връзки с обществеността "Креафактори" Соня Гилг, като не пожела да уточни къде ще отиде той след това.

Oще по темата
Бившият шеф на ЮКОС и семейството му са "благодарни на властите на Швейцария за предоставената възможност", гласи съобщение на англоезичния сайт на пресцентъра на Михаил Ходорковски и Платон Лебедев.

Освен това се отбелязва, че Ходорковски "засега няма планове за временно пребиваване в Швейцария или другаде".

Властите на конфедерацията на 30 декември издадоха на Ходорковски виза, която му позволява да влиза в Швейцария и в други страни от Шенгенския договор. Документи за нея той подаде в швейцарското посолство в германската столица на 24 декември.

След излизането от затвора в Русия Ходорковски пристигна в Берлин с частен самолет, предоставен от немски бизнесмен по молба на бившия външен министър Ханс-Дитрих Геншер, който според някои информации е спомогнал за помилването на Ходорковски.

Както отбелязва ДПА, засега не е известно, колко дълго той възнамерява да остане в Швейцария.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Бай Шиле

преди 10 години

А пък баба Пена отиде в съседното село да си купи нещо от магазина. Разликата между баба Пена и Ходорковски е, че ако баба Пена не се върне на село, всички нейни съселяни ще се притеснят да не и се е случило нещо, защото я обичат. Ако Ходорковски не се върне...на никой няма да му пука.

13

Анонимен

преди 10 години

Голяма новина!!! Няма защо! Утре ще ни съобщите, че обядвал в МакДоналдс. Няма ли нищо друго, за което да пишете?

12

Дадеама

преди 10 години

Обаче па не са му дали работна виза на човека !

fallback