Евгений Плюшченко. Снимка: архив, Reuters
fallback

Евгений Плюшченко - олимпийски шампион, трикратратен световен и седемкратен европейски шампион, който е прекарал детството си във Волгоград, подкрепи земляците си, преживели два терористични акта през последното денонощие.

„Тази новина беше шок за мен, дори не знаех, че във Волгоград е извършен още един терористичен акт. Не намирам думи, сега трябва всички да се държим. Ние всички заедно, Волгоград. Волгоград, с теб съм“, каза в интервю за LifeNews знаменитият руски фигурист.

Oще по темата
„Това е ужас. На първо място моите съболезнования на семействата на загиналите във Волгоград. Трябва да сме единни в такива ситуации, хората трябва да си помагат един на друг сега. Терористите трябва да бъдат наказвани жестоко, да се предприемат всички мерки. А хората трябва да бъдат по-сплотени. Във Волгоград живеят мои роднини: лели, чичовци, баби, братовчеди. Все още не съм се свързал с тях, вчера до късно тренирах“, каза Плюшченко.

Спортистът смята, че взривовете във Волгоград са опит да бъде провалена Олимпиадата в Сочи.

„Струва ми се, че по този начин терористите се опитват да провалят Олимпиадата в Сочи“, каза Плюшченко. „Мисля, че Олимпиадата ще се проведе при всички случаи. Току-що се върнах от шампионата на Русия и видях как работят полицията, спецслужбите. Всичко е много професионално. Олимпиадата е невъзможно да бъде провалена и тя ще премине на най-високо равнище“, е убеден спортистът.

Тази сутрин във Волгоград беше взривен пълен с хора тролейбус. Загинали са 15 души, над 20 са ранените. Сред пострадалите е и 8-месечно бебе, което е със сериозни наранявания. 17 са жертвите пък от експлозията вчера на жп гарата в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

kalinkamalinka

преди 10 години

Някой плаща за да се провали олимпиадата в Сочи.

11

EU citizen

преди 10 години

Какви хора в Грозни, там НЯМА хора!------------- Че тогава защо Путин им построи най-голямата джамия в Европа? Чеченците умилостиви, но сега и дагестанците искат субсидии.

10

Анонимен

преди 10 години

До до russiaНе си наред,човече!

fallback