Кадър от трагедията на гарата във Волгоград. Снимка: БТА

Общ преглед

 

Десет души загинаха и поне още толкова са ранени при взрив в тролей във Волгоград тази сутрин, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на своя кореспондент.  По предварителни данни в тролея се е взривил атентатор самоубиец.

Според източник от правоохранителните органи взривът е бил с голяма мощност. Целият тролейбус е разбит, от него е останал само металният скелет. Наоколо лежат телата на загиналите, съобщава кореспондент на агенцията от мястото на събитието.

Още по темата

Взривът станал в пиков час на улица Качинцев в Дзержинския район на Волгоград. От едната страна на улицата се намира пазар, а от другата - гарнизонен универмаг.

На мястото на експлозията вече са пристигнали оперативните служби, губернаторът на Волгоградската област Сергей Боженов и министърът на здравеопазването Вероника Скворцова.

Това е трети взрив в града в рамките на последните 2 месеца. По последни данни броят на загиналите при атентата в гарата на Волгоград вчера достигна 17 души, а най тежко пострадалите са транспортирани със самолет в Москва.

Междувременно разследващите органи са намерили мъжки палец с щифт от граната на гарата, където беше извършено кървавото нападение. Това противоречи на първоначалните данни, че атентаторът е жена.

При взрив на 21 октомври в автобус в същия град загинаха 7 души, а близо 40 бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар