Снимка: Reuters
fallback

Взривното устройство, избухнало в тролейбуса във Волгоград, е задействано от терорист самоубиец. Експлозията е свързана с атентата на жп гарата в града. Това сочат предварителните данни на следствието, съобщи за ИТАР-ТАСС говорителят на федералния Следствен комитет Владимир Маркин.

Фрагменти от тялото на атентатора са изпратени за генетична експертиза с цел да бъде установена неговата самоличност.

Експлозията е отнесла покрива на тролейбуса и е изпочупила стъклата на прозорците в отсрещната пететажна сграда. Мощността на устройството е била най-малко 4 килограма тротилов еквивалент, заяви Маркин.

Oще по темата
Според следствието на жп гарата са използвани експлозиви с мощност най-малко 10 килограма тротилов еквивалент. И в двата случая устройствата са били натъпкани с идентични поразяващи елементи, което налага извода, че има връзка между двата атентата. Следователите продължават да събират веществени доказателства, посочи говорителят.

По уточнени данни атентатът в тролейбуса е отнел живота на 15 души, а 27 пострадали са настанени в болници. При вчерашната експлозия на жп гара са загинали 17 души, а над десетки са ранени, като петима от тях са в критично състояние.

Взривът, избухнал в автобус във Волгоград на 21 октомври т. г., причини смъртта на 7 души и рани над 40, припомня ИТАР-ТАСС.

Силите на реда във Волгоград започнаха масови проверки в жилищните сгради, по пазарите, търговските обекти, хотелите и транспортните възли. Те отделят специално внимание на гостите на града.

Междувременно руският Национален антитерористичен комитет взе решение да активизира дейността на своите поделения във всички региони на федерацията, съобщи източник от тази организация. Президентът Владимир Путин възложи на комитета ред задачи за повишаване на сигурността в цяла Русия и по-специално
във Волгоградска област, за което всеки ден ще му се докладва, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

История

преди 10 години

До АнонименТома Томов в предаване на Цветанка Ризова обясни как руснаците са прочиствали територии, избивайки като животни кавказките народи. Съчувствате ли на тях?

27

Истроия

преди 10 години

До анализРуснаците са обучавали не само комунистите. Те са обучавали, спонсорирали и направлявали и т.нар. "революционери", с цел да отслабят Османската империя. Също са обучавали, спонсорирали и направлявали арменската *** в земите източно от Черно море, за да прочистват територии и да избиват мюсюлмани.

26

анализ

преди 10 години

При атентата в църквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500, повечето от които умират от раните си. Следователно: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на ДОГАН и МЕСТАН . . .

fallback