Фюле и Арбузов на срещата си в Брюксел. Снимка: Reuters
fallback

Украйна скоро ще подпише споразумение за търговия и асоцииране с Европейския съюз. Това заяви украинският първи вицепремиер Сергий Арбузов след разговори в Брюксел с еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле, предаде Ройтерс. Арбузов не уточни нито дата, нито срок за подписване на споразумението.

Той каза, че с Фюле са обсъждали пътна карта за прилагане на споразумението, което президентът Виктор Янукович отказа да подпише миналия месец и това предизвика протести в Киев. "Украйна скоро ще подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз, взимайки предвид националните стратегически интереси", каза вицепремиерът Арбузов, цитиран от Ройтерс.

ИТАР-ТАСС цитира еврокомисаря Фюле, че Украйна и Европейският съюз са се уговорили да водят преговори по споразумението за асоцииране без Русия.

Oще по темата

Украинският опозиционен водач Виталий Кличко каза, че ще се кандидатира за президент на страната си, предаде ДПА. Шампионът по бокс тежка категория заяви това в интервю за германската телевизия А Ер Де, дадено от Киев. По думите на Кличко основните му цели като президент ще са създаване на нови работни места и социална сигурност, изкореняване на корупцията. Следващите редовни президентски избори в Украйна са през 2015 г.

Протестиращите в центъра на Киев продължиха снощи да разширяват палатковия си лагер и извън Площада на независимостта, предаде ИТАР-ТАСС. Властите са забранили това, но засега не предприемат нищо. Както каза "комендантът" на палатковия лагер, депутатът от опозиционната партия "Отечество" Андрей Парубий, пристигащите в столицата протестиращи вече не се побират на централния площад.

Според експерти, разширявайки палатковия лагер, опозицията или се готви за продължително противопоставяне, или иска да покаже на властта силата на народа. Вчера митингуващите издигнаха високи барикади от чували със сняг и лед по периметъра на Площада на независимостта, почистиха палатковия лагер и около него, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Шoп

преди 10 години

До val 789Тук някой от прехласнатия Запад НАЛЯ ли някога ТАКИВА пари ТУК? -----Е, как да налее като тука има толкова руски лакеи

39

walking dead

преди 10 години

До Поп Грующе нарежат газопровода за скраб, а шеврон ще им направят земята на швейцарско сирене и ще им продават газ по 100 е:D:D:D:D:D:D

38

walking dead

преди 10 години

Украйна, си гледа интереса,ако толкова много ги искат от ЕС, ще се наложи да платят сметката. Само нас царя ни продаде за 1 евро.

fallback