Снимка: БТА
fallback

Протестиращи превзеха днес кметството в Киев, където опозицията продължава да демонстрира, предаде Франс прес.

"Представители на силите на реда водят преговори с граждани, които поеха контрола над кметството. Те им обясняват, че действията им са незаконни и ги приканват да напуснат сградата", каза говорителка на полицията.

Водачи на опозицията казаха, че антиправителствените демонстрации ще продължат до оставка на сегашните управляващи, предаде ДПА.

Oще по темата
"Ще останем тук, докато бъдат изпълнени исканията ни: оставка на правителството на Микола Азаров, оставка на президента Виктор Янукович", каза пред множество от около 100 000 души опозиционният лидер и бивш световен шампион по бокс Виталий Кличко.

Той осъди опитите на групи маскирани младежи, които проявиха насилие. "Да се щурмува президентството е провокация, чиято цел е да бъдат злепоставени мирните протести  на хората на площад "Независимост", добави Кличко.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

още

преди 10 години

Тези дето печаятат парите ни държат за топарлаците... против тях трябва да се протестира... За България - излизане от ЕУ, национализиране на банковия сектор, златен ЛЕВ, нащо злата в наши ръце... прехвърляне на дълга на физ. лица към чуждите банки на името на България... започване на изплащането му веднага със злато и ценни метали (тук има много)... това е пътя ... а не Орехи

87

Истината

преди 10 години

Тия хора не знаят ли че ЕВРОПА е *** дума вече.. на нас како ни донесе ЕвроС .. толкова се радвахме, голяма рабора стана. А сега Еврото е един голям балон, в който и ние духнахме... долара е пред колапс .. за какво им е на тия хора Европа.... какво би им дала тя ,... пазари .. булшетс.. кви пазара ве ... Китай е пазара... Ние влязохме в Еврото заради банките.. затова сме в борд ... за да са защитени банките от инфлация на лева..да не дойде ден дето като си продам царвула да си погася кредита.

86

ДА

преди 10 години

Гледах ги и ги чух снощи по телевизията-демонстрантите.Искаме в ЕС,но да не затварят заводи,да няма съкращения,да не ни вдигат цените и т.н.Да,ама не!Не може... и душата в рая!Щом искате в ЕС,ще искате и всичко,което върви заедно с него!Като у нас!

fallback