Снимка: архив, Reuters
fallback

Американски и международни организации за защита на правата на хомосексуалистите призоваха за бойкот на италианския производител на паста Барила, след скандално изказване на президента му, предаде Ройтерс.

Шефът на компанията Гуидо Барила породи полемика, когато в сряда каза пред италианско радио, че никога няма да направи реклама на стоките си, в която да участва хомосексуално семейство, не защото не уважава хомосексуалистите, а защото просто не е съгласен с тях и с представите за хомосексуалното семейство.

"Нашата класическа представа за семейство е това, в което жената играе фундаменталната роля", каза Барила и добави, че не се безпокои дали хомосексуалистите ще престанат да купуват продуктите му.

Сега срещу него бяха подети петиции в Германия, Италия и Великобритания, като в италианската се включи Дарио Фо, нобеловия лауреат и драматург. Последният дори написа критично открито писмо до Барила.

Производителят на паста побърза да се извини по нетрадиционен начин за изказването си - не чрез изявление, а чрез снимка в сайта на компанията, над която пишеше "Съжалявам", посочва в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Joro

преди 10 години

Човекът просто е изказал виждането си, как според него не трябва де се рекламира негов продукт. По същия начин може да каже, че никога няма да рекламира стоката си, показвайки семейство в разпра в кухнята. Защо хомотата скачат срещу това - защото са си живи ********ти.

45

boza

преди 10 години

Te stanaha susto kato *** ( iskat da im vikame Romi ) , ama ot *as Gey ne stava .

44

АВС

преди 10 години

До софиянецНеобходимо е да се добави, че става дума за писмо на акад. Александър Теодоров-Балан.

fallback