Кралица Елизабет Втора със съпруга си Филип и принц Чарлз. Снимка: Ройтерс

Спешна проверка на сигурността в Бъкингамския дворец беше разпоредена, след проникването на предполагаем крадец.

Вчера британската полиция арестува двама мъже, влезли с взлом в Бъкингамския дворец тази седмица, предаде Ройтерс. Това е един от най-големите пробиви в сигурността на лондонската резиденция на кралица Елизабет Втора за последните трийсетина години.

Според полицейски говорител единият мъж е бил заловен в понеделник сутринта в двореца на място, което по принцип е отворено за посетители. Той бил прескочил ограда, за да влезе на територията на двореца.

Мъжът е арестуван за кражба с взлом, незаконно влизане и причиняване на вреди. Вторият е бил задържан пред двореца по подозрение в заговор за извършване на кражба с взлом. И двамата се пуснати под гаранция.

По думите на говорителя никой от кралското семейство не е бил в двореца по време на инцидента, а обстоятелствата около него се разследват.

Бъкингамският дворец не коментира случилото се, заявявайки, че това е работа на полицията. Кралица Елизабет Втора обикновено прекарва август и септември в замъка Балморал в Шотландия.

Това не е първият път, в който нарушители влизат с взлом в Бъкингамския дворец. Най-известният пробив в сигурността е през 1982 г., когато мъж се изкачва по водосточната тръба и нахълтва в спалнята на кралицата, докато тя спи. Както се твърди, той седнал на леглото и разговарял с нея, след което бил арестуван от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase