Денис Родман на летището в Пекин. Снимка: БТА
fallback

Ексцентричната бивша баскетболна звезда Денис Родман замина днес за Пхенян на петдневно посещение, предаде Ройтерс. Това ще е второто му посещение за тази година. Той обаче заяви, че няма планове да преговаря за освобождаването на държания в севернокорейски затвор американски мисионер Кенет Бе.

Имаше слухове, че Родман, който през март се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, ще осигури пускането на свобода на Бе, който бе осъден на 15 години затвор за опит за сваляне на севернокорейското правителство.

Oще по темата

"Няма да ходя в Северна Корея, за да обсъждам освобождаването на Кенет Бе", каза Родман за Ройтерс. "Просто отивам там за нов тур баскетболна дипломация".

Ким е фен на баскетбола и изглежда се разбираха добре с Родман при предишното посещение, отбелязва Ройтерс. Двамата бяха снимани как се смеят, ядейки и пиейки заедно и гледайки баскетболен мач на звездите. Това пътуване на Родман се спонсорира от ирландската букмейкърска компания "Пади пауър", посочва Ройтерс.

"Просто се опитвам да отида там, за да се срещна с моя приятел Ким, маршала", каза Родман. "Опитвал се да стартира баскетболна лига там, нещо от сорта".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

nerez

преди 10 години

Кви звезди, кви пет лева? Събудете се бръкнали сте в контакта

7

13

преди 10 години

Баскетбола лига в Северна Корея - 1венците получават като награда да служат на Ким и да не бъдат екзекутирани(веднага) :)

Ким Чен Ун освен на "Чикаго Булс" и на баскетбола....... НЕ Е ли фен и на Българския футбол и в частност на "мега звездата" - Николери Лозанов Божинов?!?! Притеснявам се , че момчето започна да свършва кинтите ;) К_ _волетчето май ще му бие шута ;) а трябва да им парички и за новата си "любов" в стил "ПАЙНЕР МЮЗИК",която вероятно ще му роди след време трети наследник :) ;) :) Та... Моля ви,Другарю Ун,поканете Николери да поиграе в първенството на КНДР срещу "скромните" 1 милион на мач , а?!?! ;)

fallback