Снимка: Reuters

Египетското президентство въведе извънредно положение на територията на цялата страна за срок от един месец, предаде Ройтерс.

Египетското министерство на здравеопазването съобщи, че 56 души са били убити и 526 ранени при днешните сблъсъци в Египет между полицията и симпатизанти на сваления президент Мохамед Морси, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Според представител на министерството 28 души са убити в Кайро, където полицията нахлу в два протестни лагера на привърженици на Морси, 25 - в провинция Миня и по един човек в градовете Александрия, Асют и Бени Суеф.

"Мюсюлманските братя" обаче съобщават на официалния си сайт за 2200 загинали и десетки хиляди ранени.

Сред убитите била дъщерята на Мохамед ал Белтаги, един от лидерите на ислямистката групировка, за когото по-рано днес бе съобщено, че е арестуван. Братът на Мохамед ал Белтаги, Амар, потвърди нейната гибел в акаунта си в Тwitter, посочва АП.

Операторът на "Скай нюз" Мик Дийн, на 61 години, е загинал  днес при отразяването на размириците в Кайро, съобщи  телевизионният канал.  Журналистът работил за "Скай нюз" от 15 години, първоначално във Вашингтон, а след това в Ерусалим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase