Дмитрий Медведев беше обявен за най-добрия блогър в рускоезичното интернет пространство за 2011 г. Снимка: архив, Reuters
fallback

Кремъл смята да наеме блогъри, за да се бори с нарастващото влияние на опозицията в социалните мрежи. Това пише днес проправителственият в. "Известия", цитиран от Франс прес.

Според източник на вестника от президентската администрация стремежът на руските власти е да контролират по-специално дискусиите в интернет по проблеми, свързани с корупцията и национализма.

"Това не означава, че трябва да подадем информацията, както ни е изгодно, но не бива да допускаме и деструктивно развитие на дискусията. Такъв опит имат много чуждестранни държави, включително САЩ", заявява източникът.

"Често пъти един факт, подаден от представители на блогосферата, формира общественото мнение по-резултатно, отколкото от страна на властите", добавя събеседникът на "Известия" в администрацията на Путин.

Според анализатора Станислав Белковски Кремъл иска да създаде свой "отряд от блогъри", който да прави за него същото, което са правили Навални и неговите съратници" за опозицията в Русия.

Алексей Навални, водач на опозицията срещу Владимир Путин в Русия, е 37-годишен юрист, прочул се като блогър с проучвания за корупцията в страната, публикувани в интернет.

Интернет е основното средство за изява на опозицията в Русия; социалните мрежи изиграха голяма роля в безпрецедентната протестна вълна, обхванала страната през зимата на 2011-2012 г., припомня АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

feministka

преди 10 години

до 7 ахахахах, къв славянски съюз бе? със северноазиатската *** да се съюзяват само долнопробните диви ***, освен това с антихристките възгледи на пенсионера-президент не знам кой от какво ще трябва да спасява света

13

kironki

преди 10 години

До АнонименБЪЛГАРОТЪПИТЕ ГЛАВОЧИ ОТДАВНА СА МНОЗИНСТВО, НЯМА ВРЪЩАНЕ ЗА ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ

12

КИРОНКИ

преди 10 години

ТО ГЕБИСТИТЕ НАЛИ СА МАЛКО, ТА СИ НАЕМАТ ОТРЯДНИЦИ ПАВЛИК-МОРОЗОВЦИ!

fallback