Дания е легализирала проституцията. Снимка: Reuters
fallback

Датска депутатка от антиимиграционна партия призова мъжете в страната да предпочитат местните проститутки, за да допринесат в борбата срещу трафика на хора, предаде Франс прес.

"Мисля, че трябва да се опитаме да сложим край на този трафик и това означава, че по-добре нашите мъже да не посещават чужди проститутки", подчерта Пия Аделстен от Датската народна партия.

Тя заяви това след публикувано допитване, показващо, че всеки седми датчанин смята за приемливо да използва платени услуги на проститутка, станала жертва на трафика на хора. Депутатката подчерта, че няма нищо против мъжете и жените, които плащат за сексуални услуги.

Дания е единствената скандинавска страна, която е легализирала проституцията. Жриците на любовта са задължени да плащат данъци. Те водят битка, за да получат защита по силата на трудовото право и да получават осигуровки при безработица.

Според доклад на социалните служби от 2010 г. половината от проститутките в Дания идват от чужбина - 900 от Тайланд, 1000 от Централна и Източна Европа, 300 от Африка - повечето от Нигерия.

Датската народна партия подкрепяше десноцентристкото правителство 10 години, преди изборното му поражение през 2011 г. Партията е сред вносителите на имиграционно законодателство, което е най-строгото в Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ха ха

преди 10 години

може техните да са ---- и се оскъпява :)

17

бре

преди 10 години

Национализъм в действие !Ашкулсун !

16

Анонимен

преди 10 години

Както казваше един приятел - "Когато пътувате из Европа и изведнъж кравите станат по-хубави от жените, значи сте в Дания!"

fallback