Снимка: Reuters
fallback

Трима души са убити и 44-има са ранени при два атентата с коли бомби в Дагестан, столицата на руската република Дагестан, предаде ИТАР-ТАСС.

Oще по темата

Преди това Ройтерс съобщи, позовавайки се на руски следователи, че убитите са осем, а ранените - близо 20.
Първата експлозия е станала пред сградата на службата на съдебните пристави, като при нея не е имало убити и ранени. Впоследствие на местопроизшествието се събрали полицаи и тогава експлодирала втората кола. Затова повечето от пострадалите са служители на полицията.

Предполага се, че бомбите са били детонирани дистанционно, съобщава ИТАР-ТАСС.

В Орехово-Зуево, Московска област, са ликвидирани двама души, които подготвяли терористични нападения в руската столица. Според съобщението на Националния антитерористичен комитет е задържан трети заподозрян заподозрян атентатор. И тримата са руски граждани, пристигнали са от афганистанско-пакистанския район, където преминали подготовка, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

talib

преди 11 години

Tito takiva kato teb trqbva dase iznasilvat na publichni mesta

5

тито

преди 11 години

Да, Кавказ е трън в за..ка на Русия. Незнам защо руснаците си играят с тях а не решат проблема за една нощ.....имат тези възможности. Дегестанци,чеченци,осетинци,черкези,лизгинци и т.н. са такава *** че са по-гадни и от талибите...Правилно навремето Сталин ги е мачкал,а сега --човешки права --интегриране--равноправие и още куп други ГЛУПОСТИ....Жалкото е че и в България скоро ще започне същият ужас....

4

Сержан Юрт

преди 11 години

"Впоследствие на местопроизшествието се събрали полицаи и тогава експлодирала втората кола. " Това е характерна тактика за терористите в Северен Кавказ. Най-вероятно зад това стои "Кавказкият емират" и неговия водач Доку Умаров.В Кавказ стана много по-спокойно след елиминирането на йорданския наемник Емир Хатаб(Самир Салех Сувеелем) Много пари се наливаха от С.Арабия за дестабилизация на района и на цяла русия. След ликвидацията на доста арабски наемници(особено на Хаттаб) нещата се поуспокоиха

fallback