Снимка: архив, Reuters
fallback

Губернаторът на Минесота Марк Дейтън подписа вчера закон, който легализира еднополовите бракове. Така този щат стана 12-ият в САЩ, придал правен статут на браковете между хомосексуалисти, предаде Асошиейтед прес.

Церемонията се състоя на открито край сградата на щатското законодателно събрание под възгласите на зрители, развяващи националния флаг на САЩ и знамена с цветовете на дъгата.

Подписването на закона стана ден след като Сенатът на щата го бе одобрил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

до 76

преди 10 години

Ленин е бил православен, Брежнев и Хрусчов също... Не думй че ще се насера от смях.до 77 Да ,мразя християнството,атеист съм. Мое право е да избирам вярата си или да избера да нямам такава. Светът ,моралът и любовта не се изчерпват с християнството,не свършват и не започват с него,а напротив - християните водят войни /Ирак,Иран,Афганистан/ ,кръстоносни походи,инквизиции и стотици други подобни,така че е нелепо да се сочи като нещо много морално и човеколюбиво, ЗАЩОТО НЕ Е!

65

bg

преди 10 години

Pederite,evreite,masonite,iluminatite,muslemite,mrazat Hristijanstvoto.

64

позор,днес

преди 10 години

Защо пишете само за паради и бракове, барем не започнете да пишете нещо смислено и важно относно гей-общността,като например да подхванете въпроса за точещото се дело за убийството на студента Михаил ,защото приличал на гей. Повдигнах въпроса и пред софия-прайд - питах ги защо не говорят за нещо по-сериозно,защо не подхванат тази тема ,за да не ги смятат само за шумно сборище,а за правозащитна кауза против подобен род убийства. Първо да решим този проблем,какви бракове,много сме далеч о тях

fallback