Ариел Кастро. Снимка: Reuters
fallback

Полицията повдигна обвинения срещу Ариел Кастро - един от  тримата братя, арестувани за отвличането и задържането в плен на три жени в продължение на десетилетие в къща в Кливланд, щата  Охайо, съобщи ДПА.

52-годишният Ариел Кастро, бивш шофьор на училищен автобус, е изправен пред четири обвинения в отвличане и три обвинения в  изнасилване, заяви Виктор Порес, заместник-главен прокурор в  Кливланд.

Засега не са повдигнати обвинения срещу братята му Онил (на 50 години) и Педро (на 54 години), който бяха арестувани заедно  с него. Няма доказателства, че те са участвали в престъпленията,извършвани срещу жените, добави Перес.

Oще по темата

27- годишната Аманда Бери, 23-годишната Джина Дехесус и 32-годишната Мишел Найт бяха освободени от пленничеството си в понеделник вечерта. Те са били отвлечени преди съответно 10, 9 и 11 години. В къщата имало и шестгодишно момиченце - дъщеричка  на Аманда Бери, родена по време на плена.

Според следствието жените са били подложени на сексуално  насилие и побоища. Началникът на местната полиция Майкъл Макграт съобщи, че в къщата са намерени въжета и вериги, потвърждаващи,че жените са били връзвани. Той каза, че на пленничките било  позволявано да излизат навън изключително рядко - от време на  време били пускани в задния двор, пише БТА.

В понеделник Аманда успя да избяга и с помощта на съседите  извика полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 10 години

До АнонименТе медиците,които току що завършват са много зле както теоретически така и практически а какво остава за младите фелдшери.Аз винаги съм уважавал фелдшерите.Имайте впредвид че в провинцията,особено в малките градове основно работя фелдшери в Спешна помощ и на доста високо ниво.Моя вуйчо е фелдшер от старата гвардия но всичките му учебници са за висше медицинско о-е.Той и досега работи,израждал е,шил е,абе абсолютен професионалист.Малко познати лекари могат да се мерят с него по опит.

23

Анонимен

преди 10 години

Защо при това положение не уредят законово, нормативно и чисто практически наскоро завършилите образованието си парамедици, май бяха около 100 човека - да започнат веднага в Бърза помощ? Първо по един-двама с лекар, да посвикнат, а после - и сами с линейките? Защо е тази яростна съпротива срещу този тип специалисти, слушах една госпожа как експертно се пенеше по телевизията и ги изкарваше некомпетентни. Абе в другите страни - по-прости ли са, че тъкмо парамедиците хвърчат по улиците и спасяват?!

22

Темерут

преди 10 години

Е, за такъв ***, направо електрическия стол, без да го бавят!

fallback