Борис Березовски. Снимка: архив, Reuters

Руският бизнесмен Борис Березовски, починал през март във Великобритания, ще бъде погребан днес. Церемонията ще се състои на едно от гробищата в графство Съри, предаде РИА Новости, като се позова на Егор Шупе - зет на покойния.

Березовски бе открит мъртъв в края на март в британския си дом. Първоначалните резултати от аутопсията показаха, че може да става дума за обесване, и смъртният случай се разследва, напомня агенцията.

Шупе заяви, че на погребението ще присъстват на практика всички изразили съболезнования и пожелали да пристигнат, защото става дума за "историческа личност". Няма обаче да бъдат поканени журналисти, добави той.

Според източници на агенцията, пожелали анонимност, в поканите се посочва, че ще присъстват само лица, предварително включени в списък, предаден на полицията. Това предполага, че са взети засилени мерки за сигурност, отбелязва РИА Новости.

Още по темата
Според нейни източници мястото, където ще бъде погребан Березовски, може да остане тайна дори известно време след церемонията, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase