Снимка: БТА

Тялото на заподозрения за атентата в Бостън Тамерлан Царнаев, загинал в нощта на 18 срещу 19 април в престрелка с полицията, ще бъде взето от негови роднини, каза чичо му, който живее в САЩ. Той обаче отказа да уточни кой и кога, съобщиха осведомителните агенции. Преди това стана известно, че вдовицатана Царнаев, американката Катрин Ръсел, е заявила, че иска тялото на съпруга й да бъде взето от семейството му, пише БТА.

Родителите му, които живеят в Русия, не са поискали тялото. Те промениха плановете си и казаха, че няма да заминат за САЩ, както бяха заявили по-рано.

Въпросът с вземането на тялото е важен дотолкова, доколкото е свързан с оповестяването на резултатите от съдебно-медицинската експертиза за причината за смъртта.

Причината е установена, но според правилата не може да бъде оповестена, преди тялото да е взето. Както бе съобщено по-рано, възможно е Тамерлан да е останал без патрони в престрелката с полицията и брат му Джохар да го е блъснал с колата си, спасявайки се от преследващите го полицаи.

На 15 април малко преди финиша на Бостънския маратон с интервал от 12 секунди избухнаха две бомби. трима души загинала,а над 260 бяха ранени. За извършители на атентата бяха посочени етническите чеченци братя Царнаеви - 26-годишният Тамерлан и 19-годишният Джохар, които от десет години живеели в САЩ.

По-малкият, който е американски гражданин, Бе тежко ранен при задържането и се намира в затворническа болница, в единична килия и под 24-часово наблюдение. Той е обвинен в масово убийство и може да бъде осъден на доживотен затвор или на смърт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase