Джохар Царнаев. Снимка: Reuters
fallback

Един от адвокатите на Джохар Царнаев, който е обвинен за атентатите по време на Бостънския маратон, ще бъде известната американска юристка Джуди Кларк, специализирала в защитата на подсъдими, заплашени от смъртно наказание. Кандидатурата й като член на защитата на Царнаев беше одобрена от съдията по делото Мериан Боулър.

Както отбелязва агенция Асошиейтед прес, адвокатката от Сан Диего Джуди Кларк е спасила от електрическия стол редица известни подсъдими. Сред нейните бивши клиенти са математикът Тед Качински с прякора "Унабомбър", който изпращаше по пощата писма бомби, Сюзан Смит, удавила двете си малки деца през 90-те години, Джарет Лофнър, който откри стрелба по време на среща с избиратели и рани представителката на Конгреса на САЩ Гейбриъл Гифърдс в град Тусон, щата Аризона, както и християнинът терорист от Олимпиадата в Атланта Ерик Рудолф.

Oще по темата

САЩ обявиха за организатори и изпълнители на взривовете в Бостън братята Царнаеви - Тамерлан и Джохар, които са от чеченски произход. Тамерлан беше убит в престрелка с полицията, а Джохар беше ранен и арестуван. В момента той е държан в затворническия медицински център в Девънс, недалеч от Бостън, в единична килия под 24-часово наблюдение. Миналата седмица му бяха повдигнати обвинения в масово убийство, за което може да получи смъртна присъда, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

fire

преди 11 години

malkiqt piklio si e igral na kolio terorista. a sega da go vidim...

3

Умен Гущер

преди 11 години

Абе не е лошо да му инжектират малко бензин подкожно или да го режат на парчета със затъпен нож....и да му мушнат в дупенцето с нагорещено до червено метален кол......па може и да го хвърлят на пираните за храна...или на лъвовете в зоопарка...или да го срежат на две с бензинова резачка.....или да го дадат на родителите на загиналите деца....или българското изтезание от 13 век- да го хвърлят в изкопан ров чисто гол да го ядат змиите.... :)

2

Анонимен

преди 11 години

кой ще плати,

fallback