Невъзможно е Северна Корея да бъде призната за ядрена държава, заявиха САЩ. Снимка: архив, Reuters
fallback

Съединените щати отхвърлиха категорично искането на Северна Корея да бъде призната за ядрена държава, предаде Ройтерс.

"Искането на Северна Корея да бъде призната за държава, притежаваща ядрено оръжие, не е нито реалистично, нито приемливо," заяви за Ройтерс Томас Кънтримен, помощник държавен секретар по въпросите на неразпространението на оръжията за масово унищожение и международната сигурност, който ръководи американската делегация на преговорите в Женева по прегледа на Договора за неразпространение на ядрените оръжия.

Oще по темата

Северна Корея поиска по-рано днес да бъде призната за ядрена държава, отхвърляйки поставеното от САЩ условие да се откаже от оръжейната си ядрена програма, за да започнат преговори. Освен това Пхенян се закани да ускори ядрената си програма в отговор на доклад на Държавния департамент на САЩ, обвиняващ го в нарушения на човешките права, съобщи Асошиейтед прес.

Външното министерство на КНДР окачестви днес годишния американски доклад като доказателство за враждебната политика на Вашингтон, целяща сваляне на севернокорейското ръководство, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

муспи

преди 11 години

За да те признаят за ядрена държава, трябва да гръмнеш някъде. - А къде? - А в България.

18

slav

преди 11 години

Неможе всеки който иска да притежава ядрено оръжие има си съвет по сигурността към ООН който решава кой има право и кой не мн ще кажете да бе да кой ще ми каже но примерно една фанатизирана страна или по точно 10 човека в тази страна могат да изнудват света за пари и влияние и не е длъжен света да концентрира сили пари и страхове заради някой който иска само да му се дава дава и да се плаши останалият свят нали така замислете се малко, не е ли същото все едно луд да има разрешително за оръжие

17

До bg

преди 11 години

USA не е проблема - там живеят обикновенни хора като теб и мен, всички мразят Америка и е нормално, но се замислете кой командва парада.

fallback