Снимка: Reuters, архив
fallback

Френският парламент одобри окончателно днес закона за узаконяване на еднополовите бракове в страната, предаде Франс прес.

Националното събрание гласува мярката с 331 гласа "за" при 225 "против".

Узаконяването на хомосексуалните бракове бе един от приоритетите в предизборната кампания на избрания през май миналата година за президент на Франция Франсоа Оланд.

Социалистическата партия на Оланд има абсолютно мнозинство в Националното събрание, долната камара на парламента.

Законът ще влезе в сила след неговото подписване от Оланд, което е формалност. Тогава Франция ще стане 14-ата държава в света, разрешила еднополовите бракове.

Консервативната опозиция обаче вече обяви, че ще сезира Конституционния съвет по въпроса.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

муспи

преди 11 години

Всички дето не приемат това, сетете се че правителствата ни са все гейски и никой не протестира. Ако изчезнат тези правителства, ще изчезнат и гей парадите, и в училищата няма да се намери гей! А за Франция не мислите, - тя е ликвидирана от евреите и за това дето се нарича французи евреите подържат още стандарт както в европейска страна, докато счетат че вече не е нужно. Тогава вече ще чуеме арабско хленчене.

119

Ото Вайнингер

преди 11 години

Поредната победа за либералстващите космополити над нормалните хора. Все пак се надявам във Франция да са останали достатъчно здравомислещи люде, за да дадат отпор на изродената псевдодемокрация. А на хомоактивистите ще напомня простия факт, че засега хората се размножават само по един начин и за това са нужни МЪЖ и ЖЕНА! Така че нека да си живеят и дори да сключват брак, но семейството е нещо друго неговата цел е възпроизводството на рода човешки, а не хомосексуалното щастие!

118

Анонимен

преди 11 години

не го приемам това Брак и деца може да има само между мъж и жена !!!!А на това усиновено дете ще го питат ти две майки ли имаш или двама бъщи и щему се подиграват!!!

fallback