Снимка: Reuters
fallback

Няколко американски града засилиха мерките си за сигурност след експлозиите по време на Бостънския маратон, съобщава CNN.

Полицията в Ню Йорк е предприела засилени мерки за сигурност в целия град. В столицата Вашингтон пък е спряно движението в района на Белия дом.

Президентът Обама е бил уведомен за случилото се и е разпоредил на администрацията си да окаже съдействие в разследването, съобщават от Белия дом. Обама се е свързал по телефона с кмета на Бостън Том Менино и губернатора на щата Масачузетс Девал Патрик и им е предложил помощ при справянето с последиците от експлозиите.

Oще по темата

Главният прокурор и министър на правосъдието Ерик Холдър е наредил всички ресурси на правосъдното министерство да бъдат впрегнати в разследването на експлозиите в Бостън, съобщи официален представител на министерството.

Както е известно най-малко двама души бяха убити, а 23-ма са ранени при експлозиите при финиш линията на маратона в Бостън. В болница заради експлозиите са приети 19 души, но засега няма информация за състоянието им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

американски диващини

преди 11 години

Човешкият живот няма никаква стойност за американците. Дори на собственото им население. През 2001 г. разрушиха сами собствения си Световен търговски център и избиха няколко хиляди свои сънародници. Само и само да нападнат Афганистан и Ирак. Сега ни пускат същата опера.

28

бай Мангал

преди 11 години

На чичо Сам му се подкосиха краката май.......

27

Анонимен

преди 11 години

Нямам думи! Точно Бостън ли? Който го е направил - доживот без право на замяна.

fallback