Михалис Сарис. Снимка: архив, Reuters
fallback

Министърът на финансите на Кипър Михалис Сарис подаде оставка, предаде гръцката агенция АНА-МПА. Президентът Никос Анастасиадис е приел оставката.

"Поех министерството на финансите с цел да помогна за споразумението между Кипър и Тройката - нещо, което беше постигнато", заяви Сарис като допълни, че подава оставка, за да улесни работата на разследващата комисия, съобщава гръцкото издание Нюз ин.

Днес Анастасиадис назначи състав от трима бивши съдии от Върховния съд, които да разследват как страната е стигнала до ръба на банкрут. Комисията ще разследва период, в който досегашният финансов министър е бил начело на Кипърската народна банка (Лаики банк).

Начело на финансовото министерство ще застане досегашният министър на труда Харис Георгиадис, съобщава електронното издание на кипърският гръцки вестник "Филелефтерос".

Министър на труда става Зета Емилианиду, която досега е била директор в министерството на енергетиката, търговията, промишлеността и търговията.

Изданието цитира информация, според която Сарис е бил принуден да подаде оставка от президента Никос Анастасиадис след влошаване на отношенията помежду им по време на заседание на финансовите министри от еврозоната, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 11 години

Лаиците са си вложили парите в Лаишката банка и сега ще гонят Михаля - имената така си пасват, че все едно това вече се е случвало или и било планирано да се случи...

23

бай Петко

преди 11 години

До бай Петко 26. Моля Ви не пишете от мое име! Истинския бай Петко съм 24. Благодаря Ви !

22

бай Петко

преди 11 години

23 Лас Вегас разполага с огромна пустиня и няма криза за земя и жилища и сравни с Кипър, където е остров и няма земя заради морето.

fallback