Снимка: Reuters


Експерти по химическите, бактериологичните и радиоактивните вещества са в имението на руския милиардер Борис Березовски, който беше намерен мъртъв в банята си вчера сутринта, предаде ИТАР-ТАСС, като се позовава на изявление на полицейските власти.

„Специално обучени полицаи, включително следователи от отдела за ядрени, радиологични, биологични и химически изследвания, са на място, за да проведат разследване”, се казва в изявление на полицията.
Тялото на Березовски все още се намира в къщата му в град Аскот. Полицията започна разследване, след като обяви причините за смъртта му като необясними.

Припомняме, че руският олигарх Борис Березовски, който през последните години живее в Лондон, почина на 67-годишна възраст, след като бе намерен мъртъв във ваната в лондонското си жилище.

От Кремъл информираха, че малко преди смъртта си Березовски е поискал прошка от президента Владимир Путин.

Прессекратарят на президента съобщи за писмо, написано лично от Березовски до Путин преди няколко месеца, в което олигархът моли за прошка за допуснатите от него грешки и иска да му бъде разрешено да се върне в родината си.

Снощи, след като стана известна смъртта на олигарха, се появиха съмнения за самоубийство, които засега не се потвърждават.

Най-голямата мечта на Борис Березовски е била да се върне в Русия, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на последното интервю на Березовски, дадено за сп. "Форбс" и публикувано днес в сайта на изданието.

"Нищо не искам повече от това да се прибера у дома. Дори когато срещу мен там заведоха дело за извършено углавно престъпление, аз пак исках да се върна у дома. Основното, което аз неоцених подобаващо, беше колко ми е скъпа Русия и че не мога да бъда емигрант", признава Березовски. "Не трябваше да напускам Русия", добавя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase