Снимка: архив, Reuters
fallback

Южноафриканският лекоатлет Оскар Писторус, който беше обвинен в убийството на приятелката си, може да е на „ръба на самоубийство“, споделя близък приятел на семейството пред BBC.

Спортистът вече е съсипан, след като съдебните разходи го принудили да продаде и много свои вещи, казва Майк Ази. Междувременно адвокатите на параолимпийския шампион са подали жалба за намаляване на гаранцията.

Писториус, който е обвинен в предумишлено убийство на приятелката си Рийва Стийнкамп, отрича обвинението, като продължава да твърди, че я объркал за крадец.

Той беше освободен под гаранция на 22 февруари и ще бъде извикан отново в съда през юни.

Господин Ази, който е в постоянна връзка с лекоатлета, споделя, че е притеснен за емоционалното и умствено състояние на Оскар.

Oще по темата
Освен всичко останало Писториус е бил принуден да продаде и състезателните си коне, за да покрие съдебните такси.

„Той вече няма увереност в гласа си, той ходи в кръг и не знае къде отива“, споделя още господин Ази. „Той е съсипан. Тревожа се за него, защото почти съм убеден, че е на ръба на самоубийството. Той постоянно говори за Рийва и иска от нас да се молим за нея и за семейството й“, разказва Ази.

Междувременно адвокатите на Писториус са се опитвали да облекчат ограниченията, наложени на Писториус. Съдът е наредил на спортиста да предаде паспорта си, да не посещава дома си в Претория и да се явява пред полицията всеки понеделник и петък между 7 и 13 часа. Но според адвокатите „строгите мерки са неоправдани и не са подкрепени от фактите“.

29-годишната Рийва Стийнкамп почина на 14 февруари, след като атлетът стреля по нея няколко пъти в жилището му в Претория.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Мария

преди 11 години

Той бил на ръба..ми да се самоубива какво чака!?Отнел е живота и и сега какво очаква да си язди кончетата ли? *** изверга!Игрички си играе ама няма да му се размине.АЗ прочетох на други места че резултатите от аутопсията и показват че е била бита с бухлка,скулата и била счупена!И явно тогава е успяла да избяга от него и да се скрие в банята,но той като добър човек решиш че това и е малко взел че я довършил с още 3 куршума !Да се самоубива по бързо!

11

сектор Кабул

преди 11 години

Много важно! Точно за това трябва да се пише, не за някакви си протести, безработица, военни престъпления на САЩ и Израел, и други подобни дреболии.

10

Анонимен

преди 11 години

Прави лошо впечатление , че е на ръба на самоубийството защото му се взима имуществото, а не защото е убил жената, с която е споделял живота си.Един невинен човек би се самообвинявал и би страдал дълбоко след такава ужасна трагедия, този обаче се притеснява за вещите си и изобщо не се сеща за жената, следователно вероятно умишлено я е убил.

fallback