Снимка: БТА
fallback

Над 24 000 души участват в отстраняване на последиците от метеоритния дъжд в руската Челябинска област, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пресслужбата на губернатора на областта.

В акцията по отстраняване на щетите са мобилизирани и 3500 хиляди единици техника. По предварителни данни 8700 хиляди кооперации са пострадали от феномена, засегнал общо пет руски области.

Ранените по последни данни са 1200 души. От тях 50 са на лечение в болници. Засега щетите от метеоритния дъжд се оценяват на над 1 милиард рубли.

Губернаторът на Челябинска област Михаил Юревич увери, че всички пострадали собственици на жилища ще бъдат обезщетени. Само в тази област са нанесени щети на 3000 здания, от които 34 лечебни заведения и 361 училища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 11 години

която пък Румъния отстъпва на Русия. Дори в самата Румъния негодованието от подобна размяна е голямо. Вестник "Стеанеа Романиеи" пише по този повод: "Добруджа географски и етнографски не съставлява част от нашата територия. Бидейки от другата страна на Дунав тя остава едно продължение на България. Добруджа ще стане за в бъдеще една открита рана, един мотив за разногласия между Румъния и България. Тя ще даде място в близко бъдеще на един нов български въпрос." Пророчески думи.

37

Анонимен

преди 11 години

а западната граница да стига до река Вардар. Двамата държавници предвиждат автономия дори и за земите западно от Вардар. Факт е, че русите се стремят към една обширна българска територия само до момента в който са сигурни че ще я контролират изцяло. Веднага щом разбират, че тя няма да им принадлежи, те побързват да е намалят.Абсолютно необосновано е взета изконна българска територия - Добруджа - която още е Сан Стефано е подарена на Румъния за сметка на Бесарабия, която пък Румъния отстъпва на

36

Анонимен

преди 11 години

и британския външен министър Солсбъри. Тъкмо тази спогодба предвижда България да бъде разделена на княжество в земите между Дунава и Балкана и на автономна област в земите южно от Балкана, като южната българска граница трябва да бъде достатъчно отдалечена от Бяло море.Любопитното е, че в сравнение с Русия и Великобритания, Германия и Австро-Унгария са готови да дадат на българите много повече според австро-унгарския външен министър Андраши и германския канцлер Бисмарк България трябва да бъде разделена на две, но южната българска държава трябва да има излаз на Бяло море, а западната грани

fallback