Снимка: архив, Reuters
fallback

Румънец и румънка бяха арестувани за нанасяне на тежък побой на българска гражданка в град Кориляно Калабро, в провинция Козенца на областта Калабрия, съобщиха днес местни медии.

Арестуваните са Василе Енеа на 52 години и Юлиана Ипате, родена през 1966 година в Авриг (Румъния), неомъжена, домакиня.

И двамата са с постоянно местожителство в Кориляно Калабро.

В понеделник сутринта те са нападнали с тояга и са нанесли жесток побой на 56-годишна българска гражданка, която отказала да ги приюти в жилището си, се посочва в информацията.

Българката, за която не се съобщават други лични данни, е била откарана в местния пункт за спешна медицинска помощ, откъдето е прехвърлена в хирургическото отделение на болницата  "Анунциата" в Козенца.

Лекувана е за черепна травма и счупвания на лицеви кости и ребра, като прогнозата на лекарите е, че ще се възстанови за 60 дни.

Нападателите са издирени от карабинерите и арестувани. Те са въдворени съответно в мъжкия затвор в Росано и в женското отделение на смесения затвор в Кастровилари.

Град Кориляно Калабро е разположен на крайбрежието на Йонийско море и според данните от миналогодишното преброяване има 40 631 жители, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

До тесночелите 2

преди 11 години

(независимо на каква основа: полова, расова или друга) винаги в хода на историята след мракобесен период са били толерирани, като обезщетение. Друг е въпросът доколко това води до справедливост. Касае се за световни процеси, над които отделният човек няма власт. И може би когато проумеете принципът на свободна Европа, възможно е и да отбележите възход във всички отношения. И Швейцария е малка, но не е България.

20

До тесночелите

преди 11 години

*** са се разселили още в 14 век в Европа и света. Имат си чергарски обичаи, но това не значи, че не са хора с достойнство. В България се проявяват така, защото условията на живот са доста тежки. В големите държави не се проявяват само с негативни особености. З а пореден път расата не определя моралния избор и интелекта. Това е избор на отделния индивид. Хората от големите държави са го разбрали, само малки държавици поддържат шовинизъм, омраза и дискриминация. Малцинствата(независимо на ка

19

Анонимен

преди 11 години

Българката не е ***, а нормална жена, живееща в Италия. В друга статия някъде бяха написали професията и, но в момента не се сещам.

fallback