Семейството на болно от рак българче е получило отказ от френската каса за семейни надбавки. Снимка: архив, Reuters

В Световния ден за борба с рака френски правозащитници готвят протест заради българче, страдащо от това заболяване, пише френският в. "Депеш".

Мариела е на 9 години и е от ромски произход. Тя пристига във Франция през декември 2011 г. с родителите си, за да се лекува, защото в родината си не е имала достъп до здравни грижи заради произхода си, твърди изданието. Момичето е било прието в болницата Пурпан в Тулуза, а после и в Алби. Детето обаче не получава помощи за образование, предназначени за деца в неравностойно положение във Франция.

Семейството на Мариела е получило отказ от френската каса за семейни надбавки и майка й Стефанка е завела дело. Днес съд в Алби би трябвало да се произнесе по случая.

От френската организация "Образование без граници" също са се заели със случая и днес организират протест в подкрепа на Мариела. Той ще бъде пред сградата на съда в Алби. Ако съдът не постанови отпускането на помощите, организацията е замислила серия от демонстрации и петиции, с които привлече вниманието, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase