Трите подсъдими в съдебната зала. Снимка: Reuters
fallback

Надежда Толоконникова от руската пънк група Pussy Riot, излежаваща двегодишна присъда за хулиганство, е настанена в болница за медицински изследвания. Това съобщи днес за Франс прес федералната служба за изпълнение на наказанията, предаде агенцията.

Толоконникова не е болна. Тя е настанена по нейна молба и по молба на адвоката й в затворническа болница, за да й се направят медицински изследвания, каза пред АФП говорителка на ведомството, без да уточни датата на настаняването.

Oще по темата

Друга членка на групата - Екатерина Самуцевич, освободена през октомври, заяви днес пред руската телевизия "Дожд", че Толоконникова "отдавна страда от главоболие, което може би е последица от тежко заболяване", пише БТА.

През февруари м. г. двете млади жени и партньорката им в Pussy Riot Мария Альохина влязоха в олтара на московската православна катедрала "Христос Спасител", където изпълниха "пънк молитва" с призив към Богородица да "прогони" президента Владимир Путин. През август трите бяха осъдени в Москва на по две години лишаване от свобода за хулиганство, мотивирано от религиозна омраза. Апелативен съд промени присъдата на Самуцевич на условна и тя бе пусната на свобода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 11 години

Защо изобщо пишете коментари за тия пикли.

15

магазин за риба

преди 11 години

Слепец минава покрай магазин за риба и казва: Здравейте момичета! ***-та!

14

пу сито

преди 11 години

Членка на *** Riot влезе в болница. Ще и преглеждат пусито.

fallback