Снимка: Facebook

Общ преглед
Нашенци са решили да отвърнат на британскoто отношение към българските имигранти от последните дни - създадоха Facebook група, озаглавена "Not O.K. for the UK", в която се пускат снимки и колажи, които най-често сравняват двете страни и изтъкват достойнства на нашата.

В нея потребителите споделят помежду си колажи, с които осмиват отношението на част от британците, включително и на техния политически елит, към имигрантите от България и Румъния.

На един от колажите е поставена снимка на Димитър Бербатов, с която авторът на колажа напомня, че Бербатов е първият футболист от десетилетия насам, който е успял да вкара хеттрик с екипа на Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул. А Бербатов е имигрант.

На друг колаж пък авторът се шегува с времето на Острова, където вали изключително често. На колажа е поставен чадър до надпис: "Продай си чадъра и прекарай две седмици тук", а отдолу: "Добре си дошъл".

Още по темата

На трети колаж пък е сложена снимка на Азис, под която пише, че така британците си представят българите, а под това е сложена снимка на мъж, който много прилича на индиец с надпис, че така пък нашенците си представят британците.

Появи се дори снимка, която сравнява футболните съпруги тук и на Острова.

Групата е създадена на 28 януари и оттогава досега е събрала над 750 "харесвания", като с всяка минута те нарастват.

Преди дни стана ясно, че британски министри обмислят негативна кампания в Румъния и България, за да убедят потенциалните имигранти да стоят далеч от Великобритания. В английските медии дори се появиха статии в тази посока. "Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена", написа "Гардиън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар