Снимка: БТА

Десетки демонстранти се опитаха тази нощ да щурмуват сградата на столичното губернаторство в Кайро, разположено до един от президентските дворци Абдин, съобщи ИТАР-ТАСС. Полицията откри предупредителен огън във въздуха и използва сълзотворен газ, за да разгони нападателите.

По-голяма част от демонстрантите, след кратки сблъсъци с органите на реда, се отправи към площад Тахрир. Няма сведения за пострадали, пише БТА.

Междувременно край централния площад в Кайро продължават стълкновенията между антиправителствените демонстранти и полицията. Близката улица "Каср ен Нил" е покрита от дима на сълзтотворни гранати, а срещу полицаите летят камъни и запалителни бомби.

Селищата по Суецкия канал, където в неделя президентът Мохамед Морси въведе извънредно положение и комендантски час за 30 дни, демонстративно втора нощ продължават да игнорират всички забрани. По улиците на Суец и Исмаилия младежите не се ограничават до масови протестни митинги срещу политиката на ислямистите, а си организират истински футболни мачове.

В Порт Саид, където в събота при безредици загинаха над 40 души, а близо 500 пострадаха, хората продължават да излизат на площадите, без да обръщат внимание на указите на президента и настояват за оставката му и сваляне от власт на "Мюсюлмански братя". Тази нощ там отново беше направен опит за нападение срещу един от местните полицейски участъци, при който загинаха двама демонстранти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase