Снимка: архив Reuters
fallback

Все още няма яснота за съдбата на заложниците, взети в Алжир от ислямистки екстремисти, отбелязват Франс прес и ДПА.

До тази сутрин няма официално съобщение колко души са загинали и колко са се спасили при операцията на алжирската армия, която вчера атакува газовото находище, където се разигра драмата. Алжирският министър на информацията Мохамед Саид каза, че при операцията са били освободени "голям брой" заложници - алжирци и чужденци, добави, че за жалост е имало убити и ранени, но не съобщи цифри, пише БТА.

Oще по темата

Според говорител на ислямистите при операцията са загинали петдесетина души - 34 заложници и 15 похитители. Тази информация обаче не може да бъде потвърдена, отбелязва Франс прес. 

Говорителят на похитителите каза, че са оцелели седем чужди граждани - трима белгийци, двама американци, японец и британец. Все още не е ясно и дали операцията на алжирската армия срещу екстремистите е приключила. Алжирската осведомителна агенция АПС съобщи, че тя е продължила и през нощта.

Западни лидери изразиха съжаление, че не са били информирани от Алжир преди началото на операцията, а японският премиер Шиндзо Абе, който съкрати заради заложническата криза азиатскатаси обиколка, е протестирал пред Алжир и е искал да бъде спряна операцията, опасявайки се за съдбата на заложниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 11 години

Мисля, че е меко казано невъзпитано да напишете, че са били убити "петдесетИНА души", все едно сте изяли 50-ина маслинки. Поне аз го разбирам като омаловажаване на броя на загиналите. Хайде малко уважение, моля! И един загинал е много! Тая телевизия, тези филми - изяли са ви акъла!Извинявам се за острия си коментар по-рано.

9

Анонимен

преди 11 години

9Мосрки можеше да стане преди 23 години , когато падаше Живков , но го пропуснаха

8

морски

преди 11 години

Чакаме САЩ да дадат 200-300млн.долара на нашите *** и веднага ставаме втора Сирия.

fallback