Очаква се законът да бъде подписан от Владимир Путин. Снимка: БТА
fallback

Горната камара на руския парламент Съветът на федерацията прие единодушно закона, който забранява на
американци да осиновяват руски деца, предаде Ройтерс.

Нормативният акт въвежда и други мерки срещу американци, обвинявани, че нарушават правата на руснаците зад граница, пише БТА.

В документа се изброяват финансирани от САЩ неправителствени организации, чиято дейност се обявява за незаконна. Налагат се забрани за издаване на визи и замразяване на авоарите на американци, обвинявани, че нарушават правата на руски граждани зад граница.

Сега законът ще бъде подписан от президента Владимир Путин. Той се приема в отговор на подписания на 14 декември от американския президент Барак Обама закон, наречен Актът Магнитски, който налага забрана за влизане в САЩ на руснаци, нарушили човешките права. Американският закон освен това предвижда замразяване на авоари на такива лица в американски банки.

Руският отговор на този закон обаче предизвика много критики в Русия. Според някои критици на нормативния акт той обрича на мрачно бъдеще обитателите на руски сиропиталища, защото в Русия недостатъчно хора искат да осиновят деца.

Одобреният днес в горната камара на парламента закон носи символичното име Закон Дима Яковлев, по името на 21-месечноруско момченце, което почина, след като неговият американски баща осиновител го остави само часове наред в кола в изгаряща жега. Бащата беше оправдан по обвинение в непредумишлено убийство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

242

а 292...

преди 11 години

292,който подкрепя всички днешни "революции"известни като терористични въоръжени действия също много безуспешно се опитва да смени боята дистанцирайки се уж от Ленин.Разбира се неговите интернационални идоли подготвят световна революция от бедни и гладни по учението комунизъм,както виждаме навсякъде.Как иначе ще се свалят всички законни правителства и ще се създаде световно правителство.

241

за 287

преди 11 години

287 още не знае,че в Русия комунистите са против Путин и,че тези,които наложиха комунизъм в Русия са отново против истинското руско.Руският и американския народ няма какво да имат един срещу друг и нямат,но злобни и невежи драскачи се опитват да се правят на много знаещи и се хранят от собствената си омраза,докато се самоизядат.

240

Анонимен

преди 11 години

Най гадното в САЩ е че булката може да буде мъж.

fallback