Марио Монти. Снимка: БТА
fallback

Италианският президент Джорджо Наполитано каза, че която и партия да спечели следващите избори, ще трябва да осъществи значителни реформи след пропилените възможности през бурния законодателен период, който наближава към края си, съобщи Ройтерс.

"Пет години са достатъчно време за следващото правителство", за да предприеме редица нужни реформи "в период на бюджетна строгост", каза Наполитано в реч пред водещите политически фигури в Италия, включително премиера Марио Монти.

Президентът изрази съжаление, че партиите не са се научили да правят компромиси в интерес на страната даже 13 месеца след началото на управлението на технократското правителство на Монти. Той заяви, че очаква всяка от тях да очертае вдъхваща доверие програма преди изборите, пише БТА.

Монти казва, че ще подаде оставка, след като бъде приет бюджетът за 2013 г., което се очаква до края на тази седмица, и правителството му ще продължи да управлява до произвеждането на парламентарни избори, което вероятно ще стане през февруари.Наполитано заяви, че е важно следващото правителство да продължи реформите, предприети от Монти в борбата с дълговата криза, заплашваща еврозоната, посочи Ройтерс.

Президентът каза, че съжалява за решението на министър-председателя да се оттегли. Той също така изрази съжаление, че парламентът, който скоро ще бъде разпуснат, не е успял да приеме забавяните от години промени в избирателния закон, отбеляза Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

до 14

преди 11 години

От такива раздувки като теб са в абсолютна заблуда хората в БГ. голямо инфо подаде за 730 и голям смях пада особено за парите които си си върнал.Ток и газ 5%, осигуровка кола 25%, разходи по ново жилище според зависи.. лекарства- трябва да представиш касови бележки за над 120 евро и ти връщат 10%. Да продължавам ли, господин идроскало, който си връща от 730 всяка година по 2600 евро

15

икон

преди 11 години

До АнонименГовориш глупости, Италия е държавата с едно от най-ниските нива на дълг - частен и публичен сред т.нар развити европейски икономки - около 260% от БВП (горе-долу колкото Германия) в сравнение с 300-400% в страни като Англия. Италия има богатство на домакинствата, което въпреки кризата, е около 7 трилиона евро, което пак е повече от Англия и на човек от населението е приблизително колкото Германия.

14

Анонимен

преди 11 години

До 13 Ми после си ги връщаш с модел 730 подава се всяка година Връщал съм до 2600 евро данъци за година а нощен труд е в зависимост от плащането ,ако е със 100% надбавка ,то да режат глави .Но пък е добре платен А и ако не знаеш в Италия и българите / без да си безработен /имат право на връщане на пари за ток и газ Плюс ,че ако изплащаш жилище и там можеш да си върнеш вноски ПРОБЛЕМА е ,че жабарите не ти го казват и трябва сам да се блъскаш .

fallback