Снимка: архив, Reuters

Китайските власти арестуваха 93-ма души, обвинение в разпространяване на слухове за края на света, както и мъж, намушкал 23 деца в начално училище, след като бил "психически повлиян" от подобни предсказания, съобщи държавната информационна агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс.

Сред 93-мата задържани от седем провинции има членове на забранения култ "Всемогъщ Бог", посочва Синхуа, уточнявайки, че те са били арестувани, тъй като "раздавали листовки за Апокалипсиса и разпространявали слухове".

Още по темата

Членовете на култа се присъединили наскоро към твърденията от сценария на маите за края на света, според който три дни от 21 декември нататък слънцето няма да свети и няма да има електричество, отбелязва Синхуа, позовавайки се на службата за обществена сигурност в град Синин, столица на югозападната провинция Цинхай.

Китайските власти предприеха сурови мерки срещу членовете на "Всемогъщ Бог", които призоваха също за решителна битка за унищожаване на Червения дракон - комунистическата партия.

Китайската комунистическа партия не търпи предизвикателства спрямо управлението й, но се стреми да запази и обществената стабилност и се бори да задуши слуховете, които се разпространяват много бързо по интернет.

В отделна информация Синхуа съобщи, че полицията в провинция Хънан е арестувала мъжа, който в петък рани с нож 23 деца от начално училище и една жена в дома й близо до училището.

При първоначалното си разследване полицията установи, че мъжът, който от дълго време страда от епилепсия, е силно психически повлиян от слуховете за предстоящия край на света, предсказан в древно пророчество.

Много от ранените деца все още са в болница, но нито едно от тях не е в критично състояние, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase